La pregatirea dulceturilor si gemurilor nu trebuie sa faceti economie la zahar, deoarece fierberea dureaza mai mult, iar dulceata isi pierde din gust si aroma.

Pentru un gust deosebit, faceti dulceata numai in vase smaltuite.

Borcanele in care pastrati dulceata, trebuie afumate cu zahar ars inainte de a le umple.

Dulceata nu se zahariseste daca in timpul fierberii ii curatati spuma si stergeti marginile cratitei cu tifon inmuiat in apa.

Feliile de lamaie sau zeama de lamaie se adauga in dulceata odata cu fructele.

Vanilia se adauga in dulceata dupa ce aceasta este gata.

Borcanele sepastreaza la loc racoros, uscat si intunecat.

Sursa: Practic in bucatarie

Mădălina BejenariuMozaicDulceata,Sfaturi,Tehnici
La pregatirea dulceturilor si gemurilor nu trebuie sa faceti economie la zahar, deoarece fierberea dureaza mai mult, iar dulceata isi pierde din gust si aroma. Pentru un gust deosebit, faceti dulceata numai in vase smaltuite. Borcanele in care pastrati dulceata, trebuie afumate cu zahar ars inainte de a le umple. Dulceata nu...